Tsuge Piplock

375 kr

Tsuge Piplock med rem är ett praktiskt tillbehör utmärkt för att hålla kvar askan i en delvis rökt pipa, eller för att hålla tobaken i en pipa som är fylld för senare rökning.

Tsuge Piplock är designat för hög lufttäthet och är tillverkad i briarrot och därefter klädd med tunt lager skinn för att inte skada kammarens insida och för bästa tätning. Piplocket och är lämplig för pipor med en kammardiameter på cirka 19–21 mm.Är den större än så blir den tillräckligt lös så att proppen går djupt ner i skålen innan den förseglar den.

 

Artikelnr: TSUGE-PCAP Kategorier: , , Etikett:

Tsuge Seisakusho är en japansk tillverkare som specialiserar sig på rökverktyg såsom pipor, tobaksprodukter (cigarrer, pip- och rulltobak, snus) och dekorativa föremål. Företaget grundades i juli 1936 av den 25-årige Kyosaburo Tsuge som ett företag för tillverkning av cigaretthållare i elfenben. Efter kriget, när general MacArthur rapporterades ha landat på Atsugi flygfält med en pipa i munnen, ökade efterfrågan på pipor avsevärt, vilket fick Tsuge att börja tillverka pipor på allvar.